En utställning om människans relation till havet.

Havet är vårt evolutionära ursprung. Det är som om vi fortfarande bär det med oss inom oss. Vi längtar och drömmer, vi dras till det omedvetet utan att riktigt förstå varför, som om vi fortfarande bär det inom oss.

I dagens högteknologiska och kunskapsbaserade samhälle är det anmärkningsvärt hur lite vi fortfarande vet om vad som döljer sig i de stora oceanerna. Hela 80% av dess underverk och mysterier är ännu outforskade. Man räknar med att det finns ca 500 000 oupptäckta marina arter. Kanske är det till haven vi ska sätta vårt hopp om framtiden?

Allt sedan arten Homo sapiens började breda ut sig över jordklotet har hon funnit på olika sätt att använda havet. Vi har använt det för transporter, som skafferi och som soptunna. Under vår historia har det har skrämt vettet ur oss vilket har gjort det till den perfekta projektionsytan för vår fruktan och vårt hopp. Havet är våra fantasiers imperium. Inför det förblir ingen oberörd.

Sex internationellt verksamma smyckekonstnärer med säte i Göteborg bjuder in till sina betraktelser om havet och människan genom utställningen Treasures from the Sea. Utställningen belyser deras relation till havet samt deras sätt att arbeta konstnärligt.

Som en fördjupning av de konstnärliga skapandeprocesserna, dess frågeställningar och som ett komplement till utställningen finns boken Treasures from the Sea med förord skrivet av Anders Omstedt, oceanograf, professor emeritus och känd förespråkare för konstens och vetenskapens ömsesidiga berikande.

Medverkande i utställningen:

Anna Norrgrann, Hanna Liljenberg, Lena Lindahl, Mona Wallström, Paula Lindblom och Serena Holm.

För visning, mer info eller bildmaterial vänligen kontakta Hanna Grill, Intendent:

hanna.grill@konsthantverkarna.se

+46 (0)8 – 611 03 70

Anna Norrgrann

Klicka på bilden för högupplöst version.

Hanna Liljenberg

Klicka på bilden för högupplöst version.

Lena Lindahl

Klicka på bilden för högupplöst version.

Mona Wallström

Klicka på bilden för högupplöst version.

Paula Lindblom

Klicka på bilden för högupplöst version.

Serena Holm

Klicka på bilden för högupplöst version.