Laddar Evenemang

Vernissage lördag 18 mars kl. 11-16

Poste Restante

Att hålla fast i det förlorade med berättelser, att försöka fånga det flyktiga med stygn.

Ida-Lovisa Rudolfssons arbete har beskrivits som brodyrlyrik. Broderi och lyrik. Ett textilt bildbyggande där det narrativa är centralt och där trådar blir till rep som ringlar från verkliga skeenden, genom omsorgsfullt möblerade scenrum, till det surrealistiskt drömda och sedan kanske tillbaka igen. Om inte ett stort hål dyker upp på vägen.

Ida-Lovisa Rudolfsson bygger sina rum med stygn, textilfärg och bitar av gamla lakan. Bit för bit växer de broderade collagevärldarna fram. Blir till vardagliga spelplatser, där något precis har hänt, eller där något alldeles strax ska hända. För något ska väl hända? Det är väl därför vi är här?

Ida-Lovisa Rudolfsson har en MFA i Textilkonst från Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och är verksam på Orust. Sedan sin examen 2010 har hon utvecklat och förfinat sina stora collage och regelbundet haft både separat– och grupputställningar. Hennes verk finns representerade hos Göteborgs Konstmuseum, Nationalmuseum, Röhsska Museet, Statens Konstråd, Stenastiftelsen och ett flertal kommuner runt om i landet.

ARTIST TALK
Tisdag den 11 april kl. 18.30
Osa senast den 10 april till: info@konsthantverkarna.se

Läs en intervju med Ida-Lovisa Rudolfsson här!