Loading Events


Won’t kill my darlings!

Multimateriell utflykt, smycken och objekt

Vernissage lördag 22 augusti kl 11–16

Förfallet börjar redan vid tillblivelsen. Nafsar i hasorna längs hela vägen. Går inte att värja sig mot, även om alla tänkbara åtgärder vidtas. Förfallet. Låt det vara. Tron och försöken att bemästra det, leder till paranoida tankar och maniskt beteende. Omfamna förfallet. Det fulländade är inte verkligt, existerar inte på någon nivå, en transcendent illusion. Förfallet som en del i en pulserande process, utan slutpunkt. Tidsspannet kan variera, från sekunder till eoner. Ständigt pågående, cirkulerande. Uppenbart eller osynligt. Slå följe med förfallet, bli dess vän. Kroppen, tingen, tankarna, allt drabbas. Punkter i en lång process av transformation, i alla delar. Förfallet kan avledas, för en stund, kanske avstanna, bara för att ta ny fart när blicken vänds åt ett annat håll.

Konsthantverkaren Jenny Edlund arbetar med både smycken, korpus, och objekt med det mänskliga varat och kroppen som utgångspunkt. Hon arbetar i silver men även andra metaller och material. I sin utställning ”Won’t kill my darlings!” visas både smycken och objekt.

Jenny Edlund är medlem i Konsthantverkarna och har en MFA i metallformgivning från Konstfack. Hon finns representerad hos Röhsska museet, Nationalmuseum, Nordiska museet, Museum of Art & Design, MAD i New York och Kunstindustrimuseet i Köpenhamn.

 

Länkar:

Artist talk

Intervju med Jenny Edlund

Prislista