Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Hybrid Haven

Vernissage lördag 27 oktober kl 12–16.

Artist talk 31/10 kl 18.15. Läs mer här.

“Ibland ser jag skönheten i saker som andra människor tycker är konstiga eller t o m  motbjudande. Jag blir fascinerad av känslan man får när man inte vill titta på något – men ändå gör det. Mina smycken handlar om spänningen mellan attraktion och äckel.”

På 1700-talet upptäcktes många nya arter av djur och växter och att samla föremål likt dessa i naturaliekabinett blev populärt. Många människor samlade rariteter eftersom det gav dem känslan av att omge sig av något särskilt och extraordinärt. Tanken med naturaliekabinetten var inte att på något sätt sympatisera med de utställda varelserna, utan man skulle istället förundras över deras besynnerlighet. Numera, då få nya och exotiska arter upptäcks, använder jag döda djur i min konst för att väcka nyfikenhet och förvåning. De döda materialen förvandlats och får nya liv i form av smycken.

Märta Mattsson har bl a utbildat sig vid HDK I Göteborg, BA 2008 och Royal College of Art i London, MA 2010. Hon finns representerad i många samlingar, i Sverige, USA Tyskland, Japan, Storbritannien, Kina, Holland, Frankrike och har ställt ut på ett flertal platser i Sverige och internationellt sedan 2006.