Laddar Evenemang

Komma i dagen

Vernissage lördag 16 mars kl. 11–16

Textilkonstnären Tina Olsson har arbetat utifrån naturens växlingar och tempon som beskrivs inom fenologin (från grekiskans phainesthai, komma i dagen, bli synlig). Utsnitt från växtlighet och natur gestaltas genom handtuftade verk som uppmanar betraktaren att stanna till i livets tempo för att se och känna på både verken i utställningen men också den natur som omger oss i livet.

Oavsett om naturen visar på förmultning, växtkraft eller nedbrytning finns intressanta budskap till betraktaren. Naturens långsamma tempo står i kontrast till hur människor lever sina liv idag. Tid mellan reaktion och återkoppling i människors liv är kort och vi strävar ofta efter fulländning utan att se och reflektera över vägen dit.

De textila arbeten som visas i utställningen ramar in och fångar upp utsnitt ur naturens långsamma växlingar, bryter av det snabba flödet i vardagen och uppmanar människan till eftertänksamhet. Naturen med dess mönsterbildningar har en stark närvaro i såväl verken som i Tinas Olssons konstnärskap.

Tina Olsson är verksam i Göteborg och utbildad på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk (MFA 2000). Sedan 2008 är hon medlem hos Konsthantverkarna och finns representerad hos Region Stockholm och Folkets Hus och Parker.

Tina Olsson har i arbetet med utställningen samarbetat med musikern Rafael Lloyd Iglesias (www.flamencoguitarist.com) som har tonsatt verken med ljud från tuftningsprocessen och flamencoharmonier genom både elektroniska och traditionella instrument.

Artist Talk 8 april kl. 18.30

Osa till: info@konsthantverkarna.se

Se prislista med bilder här.