Olof Marsja och Sanna Lindholm – Modern Natur

”Modern Natur är en utställning som härrör från de samtal vi för sinsemellan om våra praktiker sedan vi började dela ateljé 2018. Vi pratar högt och lågt, vitt och brett. Delar bilder, annonser, texter och material. Ibland uppstår det oväntade som när någon läser fel och Moder Natur blir Modern Natur.”

Genom samtal fördjupar sig Sanna Lindholm och Olof Marsja i varandras praktiker samtidigt som det växer och tar nya riktningar genom den andres blick och sätt att formulera sig. Det finns ett släktskap i deras förhållande till material och de narrativ de arbetar med, men de tar sig olika uttryck. De representerar flera olika material som skulptur i trä, glas, keramik, brons och metall. Hos Konsthantverkarna ställer de dem i dialog för att lyfta de likheter och olikheter de arbetar med och där dessa får symbolisera ett utsnitt av deras flaxande och djupgående samtal och material-bearbetningar.

Sanna Lindholm född 1987 i Gävle, har en masterexamen från HDK – Högskolan för design- och konsthantverk och är verksam i Göteborg. Hon arbetar med skulptur och teckning i en material- och processdriven praktik. Imaginära och upplevda element smälter samman i abstrakta och figurativa gestaltningar ofta kopplat till ursprung och identitet. Hon intresserar sig för naturens processer som metafor för ett levnadslopp där blivande, varande och förgängelse är beroende av varandra. Att omvärdera positioner i relation till varandra är en väsentlig strategi i hennes arbete. Sanna Lindholm är representerad i samlingen av Göteborg Konst och har nyligen ställt ut bland annat på Galleri KC, Gävle Konstcentrum, Gustavsbergs Konsthall och Konsthall Marieholm. Sanna Lindholm valdes till ”Årets Favorit” av Konsthantverkarna 2018, en utmärkelse som går i stafett mellan de konstnärliga högskolorna.

Olof Marsja f.1986 Gällivare, med Göteborg som bas har utbildat sig på Konstfack och arbetar med skulpturala uttryck där organiska, industriellt producerade och det handgjorda sätts samman till tvetydiga gestalter och objekt. Här samsas det noggrant snidade träet, den gjutna metallen, det handblåsta glaset med de funna och rått bearbetade materialen. På ett lekfullt och allvarsamt sätt tar han sig an frågor om identitet, samtid och historia. Skulpturerna som växer fram är hybridfigurer som glider mellan kategorier som bildkonst, konsthantverk, fantasi, verklighet, människa och djur. Olof Marsja har nyligen ställt ut Havremagasinet, Göteborgs Konsthall Bonniers Konsthall, 3:e våningen, Galleri Steinsland & Berliner, Ikoloni, Stenungsunds Konsthall och Galleri Box. Olof Marsja tilldelades utmärkelsen ”Årets Favorit” av Konsthantverkarna 2017.

För visning, mer info eller bildmaterial vänligen kontakta Hanna Grill, Intendent:

hanna.grill@konsthantverkarna.se

+46 (0)8 – 611 03 70

Klicka på bilden för högupplöst version.

Sanna Lindholm

Klicka på bilden för högupplöst version.

Olof Marsja

Klicka på bilden för högupplöst version.