Laddar Evenemang

Konsthantverkarna drömmer

Vernissage lördag 28 maj kl 11–16

 

Konsthantverkarna har fyllt 70 år – men vad kommer härnäst?

Årets medlemsutställning tar avstamp i det faktum att föreningen uppnått den aktningsvärda åldern av 70 år. Men vad händer sen? Vart är vi på väg? Varför finns vi? Vad drömmer vi om? Personligen eller för samhället i stort?

Att vara en skapande människa, vad gör det med oss? Kanske ger det oss en mening, en jordning, en förankring i tid och rum och plats. I bästa fall ger det oss ”flow” och en känsla av att tiden står still, att vara ett med sitt material eller verktyg, när verktyget blir en förlängning av kroppen. När tanke och hand blir ett.

Att ta sig tid att göra något som tar oerhört lång tid kan nästan kännas som en motståndshandling i dag. Men kanske börjar tiden komma ifatt oss, kanske är vår kunskap viktigare än någonsin? Börjar vi komma tillbaka till cirkelns början, med de handgjorda föremålen som ett allt viktigare alternativ? Kan vi erbjuda en återkoppling till ursprunget, materialen, hantverksskickligheten för att överleva på jorden? Vad är det som gör oss som konsthantverkare relevanta i dag och framöver? Vad är det vi kan erbjuda som samhället behöver i denna snabba, hetsiga, digitala tid? Vi hoppas och tror att konsthantverket behövs mer än någonsin.

Medlemsutställningen Konsthantverkarna Drömmer blir en myllrande färgrik explosion av konstnärliga uttryck, personligheter, viljor och visioner. Om jubileumsutställningen var sober, stillsam, vacker och demokratisk – värdig en 70–åring, så blir denna rörig, kanske lite punkig och under utveckling – mer som tonåringen som söker sin väg framåt.

Curator: Helena Sandström

 

Utställare:

Textil:

Katrina Berglund

Anna Olsson

Anne Carlquist

Pernilla Svenre

Ulla Carlsson

Ann Charlotte Ridderstolpe

Tina Olsson

Ulrika Hedström-Rönn

Anna Fjällbäck

Läder:

Marje Taska

Papper:

Cecilia Levy

Trä:

Ann Karlholm

Karl-Gustav Jönsson

Lena Olson

Glas:

Fredrik Nielsen

Matilda Kästel

Metall:

AnneLouise Messing

Åsa Elmstam

Kajsa Avila

Sara Engberg

Hedvig Westermark

Pamela Wilson

Joanna Eriksson

Jenny Edlund

Catarina Hällzon

Caroline Lindholm

Katarina Henriksson

Marie Fernström

Mia Fkih Mabrouk

Lena Lindahl

Keramik:

Sven Möller

Sebastian Hägelstam

Pia Ulfendahl

Joanna Günther

Annika Wallström

Isak Isaksson

Anna Rutz

Maria Cotellessa

Anna Ulin Rosenqvist

Melanie Baker Hörnstein

Kersti Biuw